Дейвид Камерън започва работа в компания за изкуствен интелект

След като напусна премиерския пост през 2016 г. след референдума за Brexit Камерън остана извън светлината на прожекторите

19:25 31.05.2019

Бившият британски премиер Дейвид Камерън ще председателства консултативния съвет на американската компания в сферата на изкуствения интелект Afiniti, съобщават британски медии.

В борда на дружеството са бившият френския премиер Франсоа Фийон и бившия шеф на British Petroleum Джон Браун.

„Правителството, което ръководих, предприе широк кръг от стъпки, за да гарантира, че Великобритания е успешна в новите технологии. Трябва да се справим с някои от предизвикателствата, пред които са изправени обществата днес. Затова съм доволен, че ще председателствам съветническия борд на Afiniti, като помагам в тяхната работа за трансформиране на бъдещето на обслужване на клиенти и междуличностни комуникации“, каза Камерън днес.

Afiniti е създадена през 2005 г. от американско-пакистанския предприемач Зиа Чисти и специализира в употребата на изкуствен интелект в кол центровете.

След като напусна премиерския пост през 2016 г. след референдума за Brexit Камерън до голяма степен остана извън светлината на прожекторите.

Мемоарите на Камерън, правата за които бяха купени от издателя Уилям Колинс преди 3 г. за 800 000 паунда, ще бъдат издадени тази есен.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Дейвид Камерън | работа | Afiniti