Добри отчети и нови търговски преговори зарадваха инвеститорите

Британският паунд се обезцени с нови 0.33% след избирането на Джонсън

09:35 24.07.2019
Американският фондов пазар записа втори пореден ден на повишения, подкрепен от серия силни финансови отчети, както и от новината, че представители на САЩ и Китай ще възобновят търговските преговори през следващата седмица. Очакванията са делегация от американски представители да замине за Пекин в началото на седмицата, като според разпространената информация целта ще бъде удължаване на крайния срок по финализиране на търговското споразумение.

В края на сесията индексът на 30-те сини чипа Dow Jones добави 177 пункта към стойността си, като акциите на Caterpillar бяха едни от най-силно представилите се с ръст от 2.1%. Широкият S&P500 напредна с 0.70%, преминавайки отново над психологическата граница от 3000 пункта, докато технологичният NASDAQ се покачи с 0.60% до 8251 пункта.

Доброто представяне на корпоративния фронт окрили и европейските борси. Швейцарският банков гигант UBS надмина прогнозите с нетна печалба от 1,4 млрд. долара за второто тримесечие на 2019 г., отбелязвайки най-доброто си представяне за второто тримесечие през последните девет години. Акциите на компанията скочиха с 2,6%. От водещите индекси DAX поведе победителите с ръст от 1.64%, следван от САС със скок от 0.92%, сочи дневният бюлетин от "Елана Трейдинг".

Голямата политическа новина за инвеститорите във вторник беше победата на Борис Джонсън в състезанието за премиер на Великобритания. Джонсън бе избран да оглави Консервативната партия от своите 160 хил. членове пред съперника Джереми Хънт и ще стане премиер на Великобритания в сряда. Британският паунд се обезцени с нови 0.33% спрямо щатския долар и 0.24% спрямо еврото.

Акцентите днес

Финансови отчети – Q2 2019

В сряда сезонът за публикуване на финансовите отчети за второто тримесечие на годината ще навлезе в своя пик. Редица от най-големите компании на Wall Street ще изнесат своите резултати, като преди отварянето на щатската сесия вниманието ще бъде насочено към AT&T, Boeing и Caterpillar. След затварянето на търговската сесия Facebook и Tesla ще публикуват отчетите си. Прогнозите са социалната мрежа да отчете $1.90 печалба на акция, докато компанията за електромобили на Елън Мъск се очаква да регистрира загуба на акция от $1.55.

Инструменти на фокус

Boeing Inc. – Дневна

В деня преди Boeing да публикува финансовите си отчети, акцията на компанията се намира близо до ниво на съпротива при цена $375. Индикаторът MACD регистрира възходящо пресичане в положителна територия, което дава предпоставки за поскъпване. Положителни финансови отчети могат да подкрепят акцията за атака на психологическите $400, като при покупка е желателно да се пласира стоп малко под нивото на 200-дневната ЕМА.

USD/CAD – 4 часова

Силното представяне на щатския долар от последните дни изведе USD/CAD до пробив на низходящия трендови канал. Поскъпването на валутната двойка е ограничено от 200-периодната експоненциална средна. Очакваме да последва тест на пробива, като ако той бъде потвърден, вероятно ще последва формирането на ново възходящо движение.

XAG/USD – Седмична

Среброто успя да регистрира рекордно седмично повишение, с което проби силната съпротива на психологическите $16 за тройунция. В дългосрочен план обаче може да забележим, че ценният метал се намира в опасна близост до низходяща тренд линия, която ограничава възходящите движения от 2016 година насам. Пробив на това ниво ще бъде изключително силен бичи сигнал, но неуспешен такъв вероятно ще доведе до временен превес на продавачите.

Dow Jones – 4 часова

На 4-часовата графика на Dow Jones можем да видим, че след като достигна до нов рекорден връх, индексът консолидира, доближавайки възходящата тренд линия. Цената все още се намира над 50-периодната ЕМА, което ни кара да смятаме, че пазарът генерира сила за нов възходящ импулс. Позитивни корпоративни отчети от големите компании на Wall Street могат да бъдат катализатор за подобно движение.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: борса | търговия | Китай | САЩ | пазари | паунд | финансови отчети | Борис Джонсън | преговори

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини