Е-винетки ще могат да се купуват и от още един сайт

Той също е собственост на единствената компания, която продава е-винетки в страната към момента

10:48 08.07.2019
Електронни винетки ще могат да се закупят онлайн и от още един сайт – www.tollpass.bg, отново собственост на монополиста към момента в продажбата на е-стикери – „Интелигентни трафик системи“ АД (ИТС) . Компанията е собственик и на www.vinetki.bg

Според информация на ИТС новата платформа е създадена като портал, който ще обслужва тол системата след нейния официален старт, който за сега е насрочен за март 2020 г. Сайтът ще дава възможност за електронно таксуване на база изминато разстояние. На него ще бъде предоставяна и информация в реално време на собствениците на тежкотоварни автомобили относно баланса по заплатените тол такси, движението на превозните средства, история на издаваните документи, както и всички актуални новини за българската тол система.

Припомняме, че втория Национален доставчик на услуги „Телетол“ беше декласира от пътната агенция и към момента няма да продава електронни винетки, защото не е постигнал оперативна съвместимост на база интерфейс с Електронната система за събиране на пътни такси. Според „Телетол“ обаче АПИ поддържа изкуствен монопол и не дава на други играчи да навлязат на пазара на е-винетките. 

В същото време трета фирма подписа договор за Национален доставчик на е-винетки и тол такси – „Конкорд смарт инфраструктура“, като за нея предстои да интегрира фирмената система с тази на държавата. От АПИ заявиха, че още една компания е кандидатствала за продавач на е-винетки. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | АПИ | тол система | електронни винетки | Телетол | Интелигентни трафик системи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини