Фандъкова: Разширението на парк „Възраждане“ ще струва малко над 9.5 млн. лв.

Проектът се финансира от общинското дружество „Софийски имоти“

Снимка: Facebook, Йорданка Фандъкова
16:39 12.06.2019
Разширението на парк "Възраждане" ще струва малко над 9.5 млн. лв. и ще се финансира от общинското дружество "Софийски имоти". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес инспектира дейностите по разширението на столичния парк.

Тя обясни, че паркът се разширява с нови 25 декара, от които 19 са паркова част, а на останалите 5 дка ще бъде изграден общински аквапарк с 5 открити басейна, закрит басейн и СПА зона. Басейните на аквапарка ще бъдат с минерална вода. 


Снимка: Facebook, Йорданка Фандъкова


Аквапаркът може да побере до 500 посетители. Предвижда се в зелените площи да бъдат поставени 130 пейки, шезлонги и 2 чешми. Водните пързалки ще бъдат две тип "ролба" с по един улей и една пързалка с 3 успоредни улея в северната част на комплекса.


Снимка: Facebook, Йорданка Фандъкова

Фандъкова добави още, че тази година се възстановява изцяло банята в Банкя, а дни ще бъде обявена тръжна процедура за възстановяване на банята в "Овча купел".

"Преди няколко дни обявихме процедурата за парк "Дружба", където ще обновим детски площадки, ще се изгради зона за спорт и ще се оформи пространството към понтона", каза още столичният кмет.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Йорданка Фандъкова | парк | разширение | възраждане | аквапарк

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ