Французин създаде вино от „Игра на тронове“, но от HBO не са доволни

Тибо Барде е произвел 30 хил. бутилки дорнско вино

17:58 12.05.2019
Винарят е огромен фен на сериала и е произвел 30 хил. бутилки виноКасовият сериал „Игра на тронове“ е към своя край, но едно от нещата във филма оживя и в реалния свят. Това е дорнското вино, а неговото създаване е отнело близо 3 години на френския винопроизводител и луд фен на сериала Тибо Барде. Според него резултатът се доближава до този във филма на Джордж Р.Р. Мартин. Той започва с първата версия на продукта през 2016 г., като преди това е направил задълбочен анализ и проучване на географските карти на фикционалния свят на „Игра на тронове“.

Барде е произвел цели 30 хил. бутилки бордо в чест на Тирион Ланистър, който се слави с любовта си към виното. Напитките са с имена „Вино от Дорн“ и „Насладата на дяволчето“.

От HBO обаче не са доволни от идеята на винопроизводителя. Представители на компанията са се свързали с Барде и са го помолили да преустанови производството. Той обаче ще може да продаде всички бутилки, които са произведени до момента.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: вино | HBO | Игра на тронове | дорнско вино

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини