Милиардер обяви, че ще плати студентските кредити на цял випуск

Близо 400 студенти ще се възползват от изплащането на десетки милиони долари

Робърт Ф. Смит
Робърт Ф. Смит
Снимка: Twitter профил
11:03 20.05.2019
Милиардер технологичен инвеститор шокира завършващите студенти в Атланта, Джорджия, като им каза, че ще изплати всичките им студентски заеми. 

Робърт Ф. Смит, един от най-изтъкнатите чернокожи филантропи в Америка, обяви това в обръщението си към дипломиращите се в колеж „Морхаус“ (Morehouse College), известен колеж за чернокожи мъже.

Близо 400 студенти ще се възползват от изплащането на десетки милиони долари.

Клас 2019 г. и техните учители са били зашеметени от новината, преди да аплодират своя благодетел, предават международните медии.

56-годишният Смит основава частната инвестиционна компания Vista Equity Partners през 2000 г., за да инвестира в софтуерни компании и има лично нетно богатство от 5 млрд. долара, според Forbes.

"От името на осемте поколения в моето семейство, които са били в тази страна, искам да пусна малко вятър в платната ви", каза Смит пред завършилите колежа.

"Това е моят клас, 2019 година. И моето семейство дарява грант, с който да изплати студентските ви заеми."

Милиардерът беше поканен в колежа, за да получи титлата почетен доктор и вече обяви дарение от 1.5 млн. долара за Морхаус.

Точната сума на последния акт на щедрост на Смит е неясна, тъй като колежът все още не е изчислил общия дълг на студентите, които ще се възползват, но се оценява на най-малко 10 млн. долара. А може да се окаже и значително по-висока.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: милиардер | Атланта | колеж | студентски заеми | Робърт Ф Смит | Морхаус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини