В „Елаците-Мед“ са вложени 1 млрд. лв. за 20 години

Компанията отбеляза 44 г. от създаването си и 20 г. от присъединяването към група "Геотехмин"

16:46 23.08.2019

За 20 години, откакто "Елаците-Мед" е в група "Геотехмин", са направени дълготрайни инвестиции в оборудване, машини и околната среда за 1 млрд. лв., а средната работна заплата е увеличена с 350% и в момента е 1270 долара. Това заяви управителят на "Геотехмин" проф. дтн инж. Цоло Вутов на честването на 44 г. от създаването на предприятието и 20 г. от присъединяването към група "Геотехмин", както и Деня на миньора. 

Събитията бяха отбелязани снощи в Етрополе с над 6000 гости, сред които много от първите служители на фирмата, както и вицепремиерът Марияна Николова, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков, директорът на Дирекция „Природни ресурси, концесии и контрол“ в Министерството на енергетиката Станислав Станков и бизнес партньори от чужбина.

Управителят на Геотехмин очерта и приоритетите пред компанията в бъдеще: социална политика, образование, политика за задържане на младите хора в България. „Няма да има по-хубаво място за живеене от България“, отбеляза той.

„Елаците-Мед“ е едно от най-съвременните предприятия не само в Европа, но и в света“, допъллни проф. дтн инж. Цоло Вутов. 

Кметът на Етрополе Димитър Димитров отбеляза голямата отговорност на компанията във всички сфери на обществения живот. Председателят на Общински съвет - Етрополе Марин Маринов връчи грамота и плакет "Почетен гражданин на Община Етрополе" на проф. дтн инж. Цоло Вутов за изключителните му заслуги за развитието на община Етрополе.

Тържествен водосвет за здраве, успех и благоденствие бе отслужен от  Н.В.Пр. Ловчанския митрополит Гавриил. Той поздрави проф. дтн инж. Цоло Вутов и ръководството на група "Геотехмин" и „Елаците-Мед“ за стремежа им да създават материални и духовни ценности  и радост за хората.

На тържественото отбелязване по повод годишнините присъстваха всички членове на Надзорния и Управителния съвет на „Елаците-Мед“, зам.-управителите на Геотехмин ООД д-р Иван Вутов и д-р инж. Владимир Вутов,  изпълнителният директор Доминик Хамерс, всички ръководители на дружествата от група "Геотехмин" и хиляди служители.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: годишнина | Геотехмин | Цоло Вутов | Елаците-Мед | честване | Етрополе