Най-добрите университети в света за 2019 г.

За четвърта поредна година класацията се оглавява от британския университет "Оксфорд"

Снимка: Pixabay
11:09 12.09.2019
За поредна година Times Higher Education подреди най-добрите университети в света. В класацията участват 1300 висши учебни заведения от 92 държави. Класирането е направено на въз основа на следните критерии  - качество на преподаване, обем и репутация на научните изследвания, цитати от научни изследвания в научни трудове и международните връзки на университетите. 

Американските университети продължават да доминират в класацията, заемайки 7 от първите 10 места, съобщава BBC. От 2016 г. броят на британските университети е спаднал от 34 на 28, а броят на германските е нараснал от 2 на 23.

Университетите в Азия, особено китайксите и японските, се представят силно в класацията. Иранските университети се изкачват най-прогресиращо тази година. 

За четвърта поредна година британският универистет "Оксфорд" е на първо място в класацията на най-добрите университети в света. След него се нарежда Калифорнийският технологичен институт, а на трето място е университетът на Кеймбридж. 


Ето и топ 10 на най-добрите университети в света за 2019 година:

10. Имперски колеж Лондон

9. Чикаго

8. Йейл

7. Харвард

6. Принстън

5. Масачузетски институт по технологии

4. Станфорд

3. Кеймбридж

2. Калифорнийски технологичен институт

1. ОксфордАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация | Оксфорд | най-добри университети в света | Times Higher Education

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини