Пламен Георгиев все пак ще събори барбекюто и навеса от терасата си

По информация от „24 часа“ това е условието на Бойко Борисов да го прати консул във Валенсия

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
14:56 07.10.2019
Бившият председател на антикорупционната комисия и настоящ консул на България във Валенсия е оттеглил жалбата си от Административния съд, с което се съгласява да премахне барбекюто, навеса и каручката от терасата си, съобщава „24 часа“. Първоначално той се противопостави на заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на незаконните обекти.

Според източници на вестника още преди седмица-две премиерът е коментират пред близки, че е бесен от поведението му, че обжалва събарянето. Борисов е коментирал, че или трябва да оттегли жалбата, или няма да замине никъде.

Припомняме, че след дълго отлагане – близо два месеца, Георгиев най-после подаде оставка от специализираната прокуратура, с което стана възможно назначаването му за консул в Испания – действие на правителството, което предизвика много остри обществени реакции. Както и с терасата на Георгиев, оказа се, че има множество несъответствия и нарушения в сертификата му за владеене на испански.

Много експерти потвърдиха, че той е пълен с грешки и е направен непрофесионално, а медиите разкриха, че фирмата, предоставила сертификата на Георгиев, е била действаща като такава само докато е изтекъл европроектът, по силата на който фирмата е обучавала членовете на антикорупционната комисия.
Пламен Георгиев казал пред колеги, че до края на седмицата всички навеси ще бъдат премахнати от терасата му.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пламен Георгиев | незаконни постройки | КПКОНПИ | тераса | каручка | незаконна тераса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини