Поделенията на Thomas Cook в Германия и Полша също обявиха фалит

В Германия обаче ще се опитат да спасят компанията

Снимка: БТА
12:04 25.09.2019
Thomas Cook GmbH, немското звено на неплатежоспособния британски туристически оператор, в сряда подаде молба за несъстоятелност с цел да извади своите марки и предприятия от фалиралата компания-майка.

„Интензивните разговори през последните два дни с инвеститори в стратегически и частен капитал ... ни показаха, че германските клонове на бившия Thomas Cook с неговите марки Neckermann Reisen, Oeger Tours и Bucher Reisen имат шанса да имат бъдеще", пише в съобщение на компанията.

Тя подаде молба за несъстоятелност, с която иска да бъде обезщетена, да преструктурира бизнеса и да продължи печелившата дейност, заяви Thomas Cook GmbH и добави, че германският съд може да назначи ликвидатор още в сряда.


И полското звено на Thomas Cook - Neckermann Polska обяви, че е в несъстоятелност, съобщиха местните власти пред Reuters в сряда.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | фалит | Германия | Полша | туроператор | Thomas Cook

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини