Подменят системите за сигнализация по жп линията Пловдив-Бургас

Започва поставянето и на нови камери по гарите

Снимка: НКЖИ
16:56 03.10.2019

Национална компания железопътна инфраструктура (НКЖИ) започва подновяването на системите за сигнализация по жп линията Пловдив- Бургас. Договорът за изпълнението на проекта бе подписан днес в сградата на ДП „Национална компания железопътна инфраструктура“, съобщиха от компанията.

Освен подмяната на системите за сигнализация, договорът предвижда и изграждане на нова система за диспечерско управление на влаковото движение и системи за видеонаблюдение, нова система за влакова защита ETCS, разположена в участъка Маноле-Бургас с дължина 271 км, както и система за следене параметрите на подвижния състав.

Предвижда се и рехабилитация на помещенията за сигнализация в 15 гари, помещения за телекомуникации в 31 гари, помещения на диспечери и дежурни ръководители в 19 гари, както и изграждане на нови технически помещения за сигнализация в 4 гари и за телекомуникации в 7 гари.

Изпълнител на договора е Консорциум „Плобур“, състоящ се от фирмите „Джи Пи Груп“ АД, „Мармет“ АД, „Бомбардие Транспортейшън Итали“ АД и „Бомбардие Транспортейшън Полска“ ООД . Стойността на договора е 184 999 094, 47лв. без ДДС, а срокът му за изпълнение е 48 месеца.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: договор | НКЖИ | Бургас | гари | Пловдив | рехабилитация

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини