България и Йордания ще популяризират взаимно културния си туризъм

Чрез различни инициативи ще се показва ролята на културното наследство сред децата

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
15:17 09.10.2019
България и кралство Йордания започват съвместни проекти в областта на туризма. Идеята е по този начин да се популяризира културния туризъм на двете държави, става ясно от едно от решенията на Министерския съвет от днес.

Меморандумът, който бе одобрен от кабинета, предвижда страните да насърчават съвместното си сътрудничество, както за развитие на видовете туризъм, така и в областта на защитата, опазването, възстановяването, популяризирането и управлението на културното наследство. Създават се възможности за обмяна на опит и информация за инициативи в областта на туризма и опазването на културното наследство, а също и за популяризиране значението и ролята на културното наследство сред подрастващите.

Преди дни принцесата на Йордания, Дана Фира, посети страната ни и сподели, че е впечатлена от многовековната култура, история и наследство на България. Това бе второто посещение на принцесата в България по покана на българския министър на туризма. През 2016 г. председателят на "Петра нешънъл тръст" участва в откриването на първия Конгрес на световните цивилизации и древния туризъм под егидата на Световната организация по туризъм.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | развитие | Министерски съвет | Йордания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини