„Роснефт” отворя офис в Сингапур

Руската компания има големи надежди за новата структура, пише Reuters

17:44 06.03.2019

Руската петролна компания „Роснефт” отворя клон в Азиатския финансов център Сингапур. Той ще управлява регионалните проекти на дружеството, както и търговията с петрол и петролни продукти. Това казаха пред Reuters шест източника.

Новото подразделение Роснефт Сингапур е регистрирано в края на 2018 г. и все още е в процес на формиране като се очаква през пролетта и лятото на тази година в компанията да започнат работа няколко служители. Някои от тях ще се преместят от Москва, съобщиха източниците, запознати с плановете на Роснефт.

Един от първите, които ще се преместят в новия офис ще бъде Андрей Богатенков, сегашният първи заместник-директор на отдела за търговия с нефт и нефтени продукти в „Роснефт”. Очаква се именно той да оглави сингапурското дъщерно дружество на руската компания.

„Желанието на „Роснефт” да назначи ключов мениджър, отговорен за търговията на петрол и петролни продукти от главното дружество в Сингапур означава, че „Роснефт” има големи надежди за новата структура”, казват източниците.

От „Роснефт” не коментираха темата пред Reuters.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: офис | Сингапур | Роснефт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини