САЩ ще даде още 90 дни отсрочка на Huawei

Така компанията ще може да продължи да обновява софтуера на смартфоните си

18:08 17.08.2019
Американското търговско министерство се очаква да удължи картбланша, който даде на Huawei – да може да получава още определено време доставки от американски компании. Това са казали за агенция Reuters двама източници, пожелали анонимност. По думите им „временният генерален лиценз“ на китайски производител ще бъде удължен с 90 дни.

Вашингтон през месец май първоначално позволи на Huawei да купува някои американски стоки, малко след като постави компанията в черен списък. Отсрочката на пълната забрана Huawei да купува американско оборудване и софтуер целеше да намали сътресенията за клиентите на китайската компания и конкретно на телекомите, които използват нейна апаратура за мобилните мрежи в САЩ.

Удължаването ще поднови картбланша за азиатския технологичен производител, който трябваше да изтече на 19 август, и така компанията ще може да продължи да поддържа сегашните си телекомуникационни мрежи и да осигурява софтуерни ъпдейти за смартфоните си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | САЩ | Вашингтон | търговска война | Huawei | черен списък

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини