Сезонът в Слънчев бряг започва слабо

Няколко дни преди официалния старт павилионите по крайбрежната улица са затворени

17:19 07.06.2019
До официалното откриване на летния сезон в Слънчев бряг остава по-малко от седмица. На 12 юни е планиран голям концерт за старта на 60-ия юбилеен сезон, а специален гост ще бъде примата на българската естрада Лили Иванова. Тази година обаче изглежда, че ще бъде една от най-слабите за курортния комплекс, показва репортаж на БНР.

В курортния комплекс в момента има основно британски туристи. Повечето от тях са възрастни хора и по думите на търговци – не са особено щедри. Дори на крайбрежната алея много от павилионите още не са отворили. Няма ги и десетките сергии от миналото лято.

Според търговци и работници освен отлив на руски туристи, тази година има и по-слабо търсене от Централна и Западна Европа.

„Ръстът на анулациите е завишен, но съвсем леко. Това не е повод за безпокойство. Повод за безпокойство може да бъде лекият спад в търсенето“, казва Ирина Кънчева, хотелиер и член на УС на Съюза на частните собственици в Слънчев бряг, която е умерен оптимист за туристическия сезон.

Инвестициите в инфраструктурата на курорта през тази година са 1.5 млн. лв., показват данните на националното радио.

„За първи път на дългата повече от 8 км плажна ивица ще има осветление“, каза изпълнителният директор на акционерното дружество „Слънчев бряг“ Златко Димитров. „Надгражда се и видеонаблюдението. 200 хил. лева са за рехабилитация на алеи, улици и тротоари“, посочи още той.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Слънчев бряг | туристи | резервации | слаб сезон

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини