Щетите от пожара в ТЕЦ "Марица-изток 2“ ще струват стотици хиляди лева

Пожарът във високия комин на сероочистващата инсталация на 8-и блок е овладян

19:21 24.06.2019
Пожарът в ТЕЦ "Марица-изток 2“, при който изгоря високият комин на сероочистващата инсталация на 8-и блок е овладян, съобщават от Министерството на енергетиката. От там информират, че няма пострадали хора, но щетите са за стотици хиляди лева.

По думите на енергийния министър Теменужка Петкова инцидентът няма да се отрази на сигурността на енергийната система в страната. От екоинспекцията в Стара Загора уточниха, че не е отчетено превишение на нормите за качеството на въздуха.

Огънят е възникнал по време на планов ремонт на 135-метровия комин, който се е срутил частично. По време на инцидента на сероочистващата инсталация са работили 15 души, които веднага са били евакуирани. 8 екипа на пожарната са се включили в гасенето на пламъците.

„Технологията е такава, че нещата се развиват мигновено. Материалът, от който е изграден този комин е смоли, формоалдехидни смоли, които при нагряване все още не горене, отделят газове - изключително опасни“, заяви гл. комисар Николай Николов - директор ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", информира БНТ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: пожар | щети | Теменужка Петкова | ТЕЦ Марица-изток 2

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини