Спуснаха на вода втори 45000-тонен кораб за БМФ (снимки)

Той ще превозва насипни товари

Снимка: БМФ
19:55 09.07.2019
Втори 45 000-тонен кораб, поръчан от Параходство БМФ АД, бе спуснат на вода в китайската корабостроителница Jiangsu New Yangzi Shipbuilding Co. Той ще превозва насипни товари. 

Плавателният съд е от проекта Bluetech 45, от който компанията вече оперира три кораба: - „Руен“, „Рила“ и „Рожен“Корабът ще носи името „Миджур“ и строителството му се наблюдава от класификационната организация DNV-GL.Първият кораб от новата серия – „Плана“, скоро ще излезе на ходови изпитания на море и ще влезе в състава на флота на Параходството, а третият – „Бузлуджа“, това лято ще бъде заложен в същата китайска корабостроителница. 

БМФ планира да попълни флота си с общо шест кораба от проекта Bluetech 45. И при шестте Параходството запазва традицията при именуването на новопостъпващите кораби, като бълкерите продължават да носят имената на български планини и планински върхове.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: кораб | Китай | БМФ | Миджур

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини