Столична община ще търси еврофинансиране за ремонт на театър „София“

Планира се цялостен ремонт театър „София“ през следващата година, коментира Йорданка Фандъкова

През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър "София“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонта на филиала на Кукления театър в столицата. Тя допълни, че проектът е почти готов и Столична община ще кандидатства за европейски средства за реализирането му. 

Столичният кмет акцентира и върху предстоящия ремонт на още два културни обекта. "Културният дом в "Искър“ и културният дом в "Красно село“ ремонтирахме изцяло и станаха чудесни културни средища в кварталите. Остават ни "Средец“ и "Надежда“. Предвиждаме ги за следващата година“, коментира кметът. Тя добави, че в момента се ремонтират и читалища. 

„Тази година за две читалища сме отпуснали средства, така че се опитваме да възстановим и да надградим културните пространства в София“, заяви столичният кмет.

"Радвам се, че сме на финала на цялостната реконструкция на салона на Столични куклен театър - един театър, с който се гордеем. Имат много успехи, печелят много награди, но децата на София заслужават да се радват на театъра в най-добрата среда“, добави още кметът. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | инвестиции | Йорданка Фандъкова | Столична община | ремонт | театър София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини