Столична община ще търси еврофинансиране за ремонт на театър „София“

Планира се цялостен ремонт театър „София“ през следващата година, коментира Йорданка Фандъкова

14:02 29.08.2019
През следващата година предвиждаме цялостен ремонт на Театър "София“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на ремонта на филиала на Кукления театър в столицата. Тя допълни, че проектът е почти готов и Столична община ще кандидатства за европейски средства за реализирането му. 

Столичният кмет акцентира и върху предстоящия ремонт на още два културни обекта. "Културният дом в "Искър“ и културният дом в "Красно село“ ремонтирахме изцяло и станаха чудесни културни средища в кварталите. Остават ни "Средец“ и "Надежда“. Предвиждаме ги за следващата година“, коментира кметът. Тя добави, че в момента се ремонтират и читалища. 

„Тази година за две читалища сме отпуснали средства, така че се опитваме да възстановим и да надградим културните пространства в София“, заяви столичният кмет.

"Радвам се, че сме на финала на цялостната реконструкция на салона на Столични куклен театър - един театър, с който се гордеем. Имат много успехи, печелят много награди, но децата на София заслужават да се радват на театъра в най-добрата среда“, добави още кметът. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | инвестиции | Йорданка Фандъкова | Столична община | ремонт | театър София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини