Тимерманс: Brexit без сделка ще е трагедия – и зa Великобритания, и за ЕС

Въпреки това Брюксел е категоричен, че няма да допусне предоговаряне на вече постигнатото споразумение с Лондон

Снимка: БТА
14:36 23.07.2019
Brexit без сделка ще бъде трагедия както за ЕС, така и за Великобритания. Това заяви днес зам.-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс, малко преди Борис Джонсън да бъде обявен официално за новия лидер на Консервативната партия и следващ премиер на страната.

Въпреки заявената от Тимерманс трагичност на предстоящото напускане, той е категоричен, че Европейският съюз ще се придържа към вече одобреното споразумението за оттегляне, което обаче не можа да мине на три пъти през британския парламент.

„Борис Джонсън да отдели време и да реши дали е от едната страна или от другата страна на спора“, заяви Франс Тимерманс на пресконференция. „Отне много време да решат ... и сега позицията му е ясна“, добави той.

Припомняме, че по време на кампанията си за нов лидер на Торите, Джонсън заяви категорично, че Великобритания ще напусне ЕС със, или без споразумение. И това ще се случи на 31 октомври 2019 г. Той също така обеща на англичаните, че ще предоговори споразумението с Европейския съюз.

„Мисля, че позицията на ЕС също е ясна. Обединеното кралство постигна споразумение с Европейския съюз и Европейският съюз ще се придържа към това споразумение ”, каза Тимерманс.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Франс Тимерманс |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини