Toyota и JAXA разработват луноход (видео)

Той ще бъде изстрелян в Космоса през 2029 г.

Снимка: Toyota
15:42 18.07.2019
Автомобилният производител Toyota и япоската агенция за аерокосмическо проучване JAXA обявиха, че ще разработват съвместно луноход, който се предвижда да бъде изстрелян в Космоса през 2029 г. 

Основната работа по проекта започва през следващата година, а първият прототип ще бъде готов през 2022 г. Една от целите на лунохода е да търси лед, който ще се използва в бъдещите програми за изследване на Космоса.  

Машината ще бъде с размерите на среден по големина автобус - дължина 6 метра, широчина 5,2 метра и височина 3,8 метра. Вътрешното пространството в него ще бъде 13 куб. м. В лунохода ще може да се возят двама астронавти, а с едно зареждане ще изминава 1000 км. Кабината ще бъде херметизирана, така че в него да може да се пътува без скафандри.

Японската космическа агенция планира астронавтите да могат да работят на Луната шест седмици, по време на които луноходът ще изминава хиляди километри. 

От Toyota и YAHA допълват, че създаването на лунохода и транспортирането му до Луната ще се случи не по-рано от 2027 г. 

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проект | Toyota | луноход | JAXA

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини