Тръмп: „Аз съм Избраният“

Президентът обяви, че все някой трябвало да се заеме с търговските практики на Китай и това бил той

Снимка: БТА
10:24 22.08.2019
Президентът Доналд Тръмп се обяви за „Избраният“, докато защитаваше действията на своята администрация в продължаващата търговска война между САЩ и Китай, съобщава CNBC.

Самохвалната забележка на президента дойде след поредица от критики, отправени от неговите предшественици, които според Тръмп са игнорирали последствията от търговските практики в Китай.

"Това не е моята търговска война, това е търговска война, която трябваше да се поведе преди много време", заяви Тръмп пред репортери в Белия дом. "Някой трябваше да го направи", каза още президентът и добави, гледайки към небето: „Аз съм избраният“.

Тръмп продължи: „Някой трябваше да го направи, така че аз се заех с Китай. Заех се с търговията с Китай и знаете ли какво? Печелим!", заяви Тръмп пред медиите.

„Бях избран и поставен тук от хората. Бях настанен тук от хората, за да свърша страхотна работа. И това е, което правя", каза президентът.

Администрацията на Тръмп се готви да наложи нови мита върху вноса на китайски стоки за милиарди долари. Тръмп вече въведе 25% тарифи за китайски стоки за приблизително 250 млрд. долара и се ангажира да въведе 10% вносни мита за целия останал китайски внос до средата на декември.

Някои от новите тарифи ще влязат в сила от 1 септември, а други наскоро бяха отложени до 15 декември, за да не навредят на американските потребители през празничния сезон.

Пекин действа с ответен ход, като обложи около 110 млрд. долара американски внос, а наскоро обяви, че вече няма да купува американски селскостопански продукти.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търговия | Китай | САЩ | Доналд Тръмп | търговска война | мита | избраният

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини