Вълканов: Бизнесът трябва да плаща добре на работниците си

Бизнес климатът в България е на много добро ниво, каза още той

13:36 30.05.2019

Бизнесът трябва да се грижи добре за работниците и да им осигурява добро заплащане. Това коментира в Русе заместник-председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) проф. Николай Вълканов. 

Той добави, че недостиг на кадри има там, където не се плаща - например, в секторите туризъм и строителство. Според Вълканов там, където се плаща добре, където се уважават работниците, проблем няма.

Бизнес климатът в България е на много добро ниво, каза още той и добави, че у нас има много стабилни закони, добра банкова система и много работещи европейски фондове.

„Само през тази година около 2 млрд. лева от европейските фондове отидоха в българския бизнес в три направления - енергийна ефективност, конкурентоспособност и иновации", каза Вълканов.

В крайдунавския град се състоя церемония, на която КРИБ, съвместно с кметовете на общини в областта, връчиха призове "Социално отговорна компания - партньор на община за 2018 г.".
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русе | бизнес | Николай Вълканов | КРИБ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини