Vivacom Tech Hall отваря врати за „Европейска нощ на учените 2019“

България се включва за 13-та поредна година в инициативата с редица събития

Снимка: Vivacom
Vivacom 12:44 26.09.2019
Утре 27.09 (петък) технологичната зала на VIVACOM – VIVACOM TECH HALL ще се включи в „Европейска нощ на учените 2019“. Залата ще отвори вратите си за малки и големи в 19:00 часа, а в нея състезатели от Сдружението на българските олимпийски отбори по природни науки (СООПН) ще покажат какво знаят и могат чрез различни опити. 

Олимпийците от отбора по физика ще демонстрират явленията резонанс, пълно вътрешно отражение, ще докажат дали е възможно водата да кипи при стайна температура и ще си поиграят със светлината. Редом до тях биолозите ще покажат нагледно как се прави хроматография на растителни пигменти и как се изолира ДНК от банан. 

Тазгодишното издание на кампанията на VIVACOM „Операция Жълти стотинки“ е насочено именно към Сдружението на българските олимпийски отбори по природни науки (СООПН), с което компанията затвърждава подкрепата си към образованието.  

Европейската нощ на учените се провежда едновременно в цяла Европа в последния петък на месец септември. България се включва за 13-та поредна година в инициативата с редица събития, които свързват науката с културата. Събитията ще се проведат на над 50 места в градовете Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Долна Митрополия, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, София, Стара Загора и Тръстеник, на борда на научноизследователския кораб “Академик”, в родопската теснолинейка по маршрута Септември-Велинград и в единствената в България изследователската миниподводница РС-8В. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Vivacom | Европейска нощ на учените | Vivacom Tech Hall

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини