Amazon обмисля да обжалва облачния договор на Microsoft с Пентагона

Снимка: wikepedia
09:50 15.11.2019

Amazon обяви, че обмисля да обжалва решението на Министерството на отбраната на САЩ за облачния договор, който ще сключи с Microsoft, съобщава BBC.

В края на октомври стана ясно, че правителството на САЩ е възложило на Microsoft огромен облачен договор на стойност 10 млрд. долара. Известен като Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), договорът ще предостави на Пентагона основни облачни услуги за съхранение на данни и за захранване по всякакъв начин на процесите, свързани с изкуствения интелект, машинното обучение и възможност за обработка на критични за мисиите натоварвания.

Това е ключов договор за Microsoft, тъй като компанията се бори с Amazon за доминация при  облачните услуги, като досега не се знаеше коя точно от двете компании ще спечели контракта. Именно Amazon се смяташе за фаворита при сделката.

Говорителят на Amazon заяви пред BBC, че услугите на Amazon Web Services са изключително квалифицирани за предоставяне на услугата, от която се нуждаят военните сили на САЩ. „ Ние смятаме, че е изключително важно за страната ни правителството и избраните от него ръководители да управляват поръчките обективно и по начин без политическо влияние“, добави говорителят на технологичната компания.

Припомняме, че в средата на лятото президентът на САЩ, Доналд Тръмп нападна главния изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос, заради позицията на Безос срещу управлението на президента Тръмп. Впоследствие решението на Пентагона се забави.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: договор | САЩ | Amazon | пентагона

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини