Amazon раздава $500 млн. бонуси за служителите „на първа линия“

Компанията иска да компенсира работниците си заради работата им по време на пандемията

Снимка: БТА
20:13 29.06.2020

Amazon ще раздаде 500 млн. долара под формата на бонуси на служителите си, работили „на първа линия“ през юни. Работещите на пълен работен ден за онлайн търговеца, както и служителите на Whole Foods и шофьорите на партньорската служба за доставки, ще получат бонус в размер на 500 долара, според публикация в блога на компанията.

Служителите на Amazon и Whole Foods на непълно работно време, както и шофьорите на Партньорска служба, ще получат бонус в размер на 250 долара.

Amazon също обяви, че всички мениджъри „на първа линия“ в Amazon и Whole Foods ще получат бонуси от 1000 долара. Собствениците на партньорската служба за доставки ще получат 3000 долара, а всеки шофьор на Amazon Flex, който е работил повече от 10 часа през юни, ще получи 150 долара.

„Нашите екипи за „фронтови операции“ бяха на едно невероятно пътуване през последните няколко месеца и искаме да покажем признанието си със специален еднократен бонус за благодарност на обща стойност над 500 млн. долара“, коментира Дейв Кларк, старши вицепрезидент на Amazon, в публикацията в блога.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | бонуси | Амазон | коронавирус | коронакриза | на първа линия