Ананиев подписа договора с „Главболгарстрой“ за строежа на детската болница

Той е за над 90 млн. лв.

20:57 02.04.2020

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договора за изграждането на Национална многопрофилна детска болница, съобщават от ресорното ведомство.

Договорът е с обединение ДЗЗД „Детско здраве“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на детската болница. Общата стойност на договора е 77. 8 млн. лева без ДДС или 93.4 млн. лв. с включен ДДС.

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „Детско здраве“ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа.

В обединението участват "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ" АД; "ГБС- ПЛОВДИВ" АД И "ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ИНТЕРНЕШЪНАЛ" АД. 

Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България. Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас.

От МЗ ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: договор | строеж | Главболгарстрой | Кирил Ананиев | национлна детска болница

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини