Ананиев подписа заповедта за отваряне на баровете и дискотеките

Здравният министър позволи и работата на заведенията в закритата им част по-рано от очакваното

Снимка: Pixabay
20:52 26.05.2020

Дейността на увеселителните и игрални зали, дискотеки и барове ще бъде разрешена от 1 юни, пише в нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев, публикувана на сайта на ведомството. По-рано днес излезе информация, че обектите ще бъдат отворени на 15 юни.

От 1 юни ще бъдат пуснати да работят и ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейните заведения и кафе-сладкарници, развлекателни центрове, детски и спортни съоръжения на закрито, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, с изключение на заведенията за хранене в тях с открита площ и самостоятелен вход.

Съгласно заповедта, считано от днес, 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други), при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито и при максимален капацитет на използване на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: барове | Кирил Ананиев | дискотеки | отваряне на баровете

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини