Apple и Intel заведоха дело срещу компания на SoftBank

Технологичните гиганти твърдят, че дружеството Fortress Investment е „патентен трол“

10:36 21.11.2019
Apple и Intel заведоха антимонополно дело срещу компанията Fortress Investment Group, която е дъщерно дружество на японския конгломерат SoftBank, пише агенция Reuters. Обвинението на двата технологични гиганта е, че подсъдимата фирма е събирала патенти с цел да ги съди за обезщетение в размер на около 5.1 млрд. долара (т.нар. „патентен трол“).

Съдебният иск идва след по-ранно дело, което Intel заведе срещу Fortress през октомври. Впоследствие производителят на компютърни чипове е оттеглил иска и вчера е завел нов в окръжния съд на щата Калифорния, като този път и Apple е ищец по делото.

Intel и Apple твърдят, че дружеството Fortress и фирмите, които са били негова собственост или чиито патенти е контролирало (и които не произвеждат каквито и да било технологични продукти), са трупали патенти с основна цел да съдят технологични компании. Според американското антимонополно законодателство съществуването на т.нар. „патентни тролове“ е забранено.

„Apple претърпя икономическа вреда под формата на съдебни разноски и изразходване на средства, планирани за иновации, за да отговори на серията съдебни дела от тези дружества“, гласи жалбата на технологичния гигант от Купертино.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | Intel | SoftBank | Епъл | Интел | технологични патенти | патентен трол

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини