Авиокомпаниите са отменили десетки полети до България през лятото, според МТИТС

Те няма да изпълняват голяма част от маршрутите си, предвидени за предстоящия сезон

Снимка: Unsplash
10:12 26.06.2020

Десетки полети от и до София са отменени до края на летния сезон, става ясно от информационен списък в сайта на Министерство на транспорта и съобщенията.

Най-много отменени полети има компанията Bulgaria Air, която спира да лети в определени дни между София и Цюрих, Прага, Рим, Брюксел, Виена, Барселона и др. На определени дати се преустановяват полетите на превозвача между София и Варна, както и Бургас.

По-малко полети ще има това лято от и до Москва до средата на юли, а до Санкт Петербург част от тях са отменени до края на юли. Припомняме, че все още за руските граждани, които пристигат у нас карантината не е отменена и няма информация кога ще бъде.

Wizz Air също няма да изпълни редица полети от своя график – става въпрос за маршрутите от София до Милано, Лондон, Брюксел, Лисабон и др. Ryanair също няма да осъществи полети от много от дестинациите си като Рим, Милано, Киев, Брюксел, Дъблин, Париж, Лондон, Бирмингам и др.

Lufthansa отменя голяма част от полетите си от столицата ни до Франкфурт и Мюнхен.

Turkish Airlines анулира всички свои полети от 23 юни до 30 юни, става ясно още от списъка.

Малко по-късно "България Еър" опроверга информацията на транспортното министерство, които пък веднага след това промениха таблицата, публикувайки нова, в която няма толкова отменени полети.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | лято | авиокомпании | отменени полети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини