Австралийска медийна компания се продава за един долар

Продажбата на Stuff идва на фона на рязък спад в приходите от реклама, който причини загуба на работни места в медийната индустрия

Снимка: pixabay
12:00 25.05.2020

Австралийската медийна компания Nine Entertainment с участия в радио и телевизионно излъчване, вестници и цифрови медии потвърди, че ще продаде новозеландската медийна група Stuff на главния ѝ изпълнителен директор Шиниъд Боучър за 1 новозеландски долар, съобщава Reuters. Очаква се продажбата да бъде завършена до 31 май.

Stuff има няколко сайта, девет всекидневника, седмичен вестник и социална мрежа. „Нашият план е да прехвърлим собствеността на Stuff, за да дадем на персонала пряк дял в бизнеса като акционери”, каза Боучер в изявление.

Продажбата на Stuff, която притежава популярни уебсайтове и поредица вестници, идва на фона на рязък спад в приходите от реклама, който причини загуба на работни места в медийната индустрия и принуди някои компании да прекратят дейността си.

Австралийската информационна агенция Australian Associated Press заяви през март, че ще затвори бизнеса си за новини от юни, докато Bauer Media също обяви закриването на своите операции в Нова Зеландия.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | реклама | Нова Зеландия | медийна компания