БДЖ започва кампания за привличане на туристи

„Пътнически превози“ обяви конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак“

„БДЖ-Пътнически превози“ започва кампания за привличането на туристи – една прекрасна идея с оглед на постоянно намаляващите пътници на превозвача. За целта дружеството публично обяви конкурс за пътепис на тема „Разходка с влак”. Идеята е „популяризиране на еднодневните разходки сред природните забележителности на България”, пише в презентацията на кампанията.

„Разходката сред природата през почивните дни винаги е приятна, а някои любопитни туристически дестинации са лесно достъпни с влак за всеки, решил да грабне раницата и да избяга за кратко от шумотевицата на големия град”, твърдят още от компанията.

Истина е, че още от Алеково време дестинации като Искърското дефиле винаги са привличали масов туристически поток, основно от столицата, именно с влак. Само че как съвременният столичанин да си планира туристическия преход, например, по Вазовата екопътека, да се изкачи на Лакатнишките скали или да посети красивия и пълен с история Черепишки манастир, след като не знае нито кога ще тръгне, а още по-малко – кога ще се върне с влак? Защото неприятният факт на масови закъснения на влаковете именно в Искърското дефиле беше официално признат дори и от министъра на транспорта Росен Желязков, а редовно пътуващи по линията Мездра-София публично му предложиха да намери време, за да почака заедно с тях някой от закъсняващите влакове по дефилето.

Други чудесни маршрути за жп туризъм предлага теснолинейката Септември-Добринище, както и в участъка Велико Търново-Дъбово по Четвърта линия.

Иначе, от „БДЖ-Пътнически превози“ уверяват, че най-добрите авторски пътеписи, „които са способни да впечатлят читателите дотолкова, че да нямат търпение да се втурнат в описания от автора маршрут, ще бъдат публикувани в специална рубрика на официалната страница на БДЖ, както и във фейсбук”. А като награда отличените участници в конкурса ще получат по два билета за предстоящо организирано от БДЖ атракционно пътуване с парен локомотив или два билета за пътуване с влак на територията на страната по произволно избран маршрут до края на 2020 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Пътнически превози | БДЖ-Пътнически превози | искърско дефиле | Разходка с влак

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини