BMW отчете рекордни продажби през 2019 г.

Компанията увеличи продажбите си с 1.2% на годишна база

Снимка: Pixabay
13:52 08.01.2020

Германският автомобилен производител BMW отчете рекордни продажби през 2019 г. Компанията успя да продаде 2.5 млн. превозни средства през изминалата година, което е ръст с 1.2% на годишна база спрямо 2018 г.  

Директорът в отдел „продажби“, Питер Нота обяви, че автомобилният производител е оптимистично настроен за предстоящата 2020 г., пише Reuters. „Ние сме уверени в успеха си и за тази година и ще се стремим към още по-голямо увеличение на продажбите през настоящата 2020 г.“, каза още той. 

Оптимистичният тон на Нота противоречи на данните за останалата част от индустрията. Германският автомобилен производител, както и неговите конкуренти са изправени пред огромни предизвикателства за сектора. Причината е, че се усеща забавяне при продажбите на автомобилите за сметка на електромобилите.

Това, което до момента спасява BMW са SUV автомобилите от висок клас като новия X7 и новото купе M8. Компанията очаква да удвои продажбите на тези автомобили през 2020 г. в сравнение с 2018 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: рекорд | BMW | продажби | подобрение

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини