БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета „Кукери“

Цената на монетата е 78 лева и ще може да се купи от утре на каси в Централната банка и някои търговски банки

Снимка: БНБ/Колаж
10:35 16.02.2020

От утре, 17 февруари Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „Кукери“ от серията „Български традиции и обичаи“.

Монетата е с номинал от 10 лева, а касовата й цена е 78 лева.

На лицевата страна на монетата са изобразени емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата. В кръг е изписано „БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА“ и номиналната стойност „10 ЛЕВА“, както и годината на емисията „2020“.


На обратната страна има изображение на трима кукери. В полукръг отгоре има надпис „КУКЕРИ“, а отдолу „БЪЛГАРСКИ ТРАДИЦИИ И ОБИЧАИ“.


Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и на четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК, Първа инвестиционна банка, Райфайзенбанк и Тексим Банк.

В периода от 17 до 19 февруари включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета „Кукери“ ще се продава без ограничения.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини