Президентът иска цялата власт, обяви правителството

Представителите на кабинета все пак призоваха за възстановяване на диалога между институциите

16:59 11.07.2020

Днес президентът поиска цялата власт. Защото следва служебно правителство без парламент. Защото това правителство е единствената конструкция в рамките на този парламент. Той иска цялата власт сега и безконтролно. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на извънреден брифинг, който беше свикан след обръщението на президента Румен Радев, с което държавният глава поиска оставката на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев като единственото възможно решение за излизане от тежката ситуация.

Според Дончев президентът е обявил правителството за мафиотско, едва когато прокуратурата влезе в президентството и арестува двама от съветниците на Радев.

„Искам да призова политиците за малко повече мъдрост. Живеем в страна, където емоциите се разпалват лесно. Има точка, при която връщането назад е трудно“, каза Дончев.

На брифинга беше и социалният министър Деница Сачева, която заяви, че президентът подстрекава „протести, метежи и погроми. „Политическият екстремизъм, който сега се опитва да практикува Радев, е опасен за държавата. Искаме да призовем да излезем от диалога с личните нападки и да потърсим начин да се възстанови институционалния диалог и разговорите с институциите“, каза Сачева.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов също упрекна президента, че се противопоставя на правителството и създава напрежение между институциите. За напрежението в парк „Росенец“ днес Каракачанов обвини Иван Костов и кабинетът „Орешарски“.

Министър-председателят Бойко Борисов не слезе да говори на брифинга в Министерския съвет.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Томислав Дончев | Красимир Каракачанов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини