Британска верига пъбове обеща 10 000 нови работни места до 4 г.

По-голямата част от инвестицията ще се случи в малки и средни градове

Снимка: JD Wetherspoon
17:47 10.12.2019
Британската верига пъбове JD Wetherspoon ще създаде 10 000 работни места в Обединеното кралство и Република Ирландия през следващите четири години. Компанията заяви, че ще инвестира 200 млн. паунда в нови кръчми и хотели, както и за разширяване на съществуващите.

Подобно на други търговци на дребно, тя се бори с нарастващите разходи, включително увеличаване на минималната заплата и по-високи цени на имотите и сметките за енергия, съобщава BBC.

Wetherspoon заяви, че по-голямата част от инвестицията ще се случи в малки и средни градове. Планирани са нови кръчми в Борн, Уотърфорд, Хамилтън, Елай, Дис, Феликсстоу, Нюпорт Пагнел и Престатин.

Веригата също така ще инвестира в големи градове, включително Лондон и Дъблин.

Основателят на Wetherspoon, Тим Мартин, каза: "Особено сме доволни, че голяма част от инвестициите ще бъдат в по-малки градове, които през последните години отбелязват спад на инвестициите".

Фирмата планира около 60 нови заведения и поне четири нови хотела.

Работните места ще се създават постепенно и ще представляват смесица от управление на кръчми, бар персонал, кухненски персонал и други. Ще се търсят служители както на пълен, така и на непълен работен ден.

Wetherspoon има 875 кръчми и 58 хотела във Великобритания и Република Ирландия и има около 44 000 служители.

Мартин, откровен привърженик на Brexit, организира през 2016 г. национално турне, за да аргументира случая с излизането на Обединеното кралство от ЕС и постоянно заявява, че Brexit без сделка би бил добър за икономиката на Великобритания.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | работни места | Ирландия | верига | пъбове | JD Wetherspoon

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини