Chrome ще получава ъпдейти за Windows 7 поне до средата на 2021 г.

От вторник популярната операционна система на Microsoft ще спре да получава обновления за стабилност и сигурност

Снимка: Youtube
19:19 11.01.2020

На 14 януари Windows 7 ще получи последните си актуализации от Microsoft. След това популярната операционната система ще спре да получава обновявания по безопасността и ъпдейти за нов хардуер, но като цяло се очаква да продължи да работи нормално още няколко години.

Далеч по-важно е кои приложения ще продължат да работят с Windows 7. В миналото потребителите постепенно се отказаха от Windows ХР не толкова заради липсата на обновявания, а поради това че редица важни приложения спряха да работят, и защото нямаше драйвери за новия хардуер и съвременните устройства.

Windows 7 ще има същата участ, но ще мине известно време преди разработчиците да престанат да предлагат версии на своите продукти за Windows 7. Google вече заяви, че възнамерява да обновява браузъра си Chrome за Windows 7 минимум 18 месеца след приключване поддръжката на тази операционна система. А това означава, че най-популярният в света браузър ще получава нови функции и кръпки за сигурността поне до юли 2021 г.

18 месеца поддръжка на Google Chrome означава и активна поддръжка на Chromium-ядрото за Windows 7, което от своя страна означава, че и Microsoft ще може да обновява за Windows 7 своя нов браузър Edge, базиран на въпросното ядро.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | поддръжка | сигурност | Google Chrome | обновления | Майкрософт | Windows 7 | актуализации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ