Държавата отдава на концесия южния плаж в Слънчев бряг

Срокът на концесията е 20 години

Снимка: Economic.bg/Архив
15:30 27.12.2019

Правителството дава на концесия морския плаж „Слънчев бряг-юг“ за срок от 20 години. Бъдещият концесионер на плажната ивица ще трябва да осигури водно спасяване, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж. Това реши Министерския съвет по време на днешното си заседание.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 530 809 лв. без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове.

В края на месец октомври правителството реши да промени начина, по който се определя минималния размер на концесията. Новите промени включват няколко компонента. Единият е прогнозен приход от едно плажно място. Ще се гледат и броят на местата на съответния плаж, както и големината на легловата база в радиус от 3 километра от плажа.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: плаж | концесия | Министерски съвет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини