Google пуска криптографските ключове Titan и в Европа

Google от доста време популяризира използването на хардуерни ключове

Снимка: Google
21:07 19.02.2020
Titan Key – ключовете за сигурност на Google, вече са достъпни и в Европа. Компанията започна да продава продукта си в САЩ месец след представянето им през 2018 г. Хардуерът обаче така и си остана в ограничени наличности. 

Сега технологичният гигант обяви в своя блог, че пакетът на Titan Security Key (състоящ се от USB-A/NFC ключ и Bluetooth/USB/NFC ключ), както и такъв с USB-C конектор вече се продават в Google Store в Австрия, Германия, Италия, Испания и Швейцария.

В допълнение, USB-C ключът, който Google си партнира с Yubico, вече е наличен и в Канада, Франция, Япония и Обединеното кралство. Преди това Google пусна пакета в тези региони, но сега потребителите в тези области могат да получат ключове, съвместими с техните USB-C устройства.

Google от доста време популяризира използването на хардуерни ключове за сигурност вместо традиционната двуфакторна идентификация. През 2018 г. гигантът направи задължително използването на такива устройства за своите служители. Според информацията стъпката е помогнала за това оттогава насам да няма реализирана нито една успешна фишинг атака. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | Google | продажба | ключ | Titna | ключ за сигурност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини