Горанов: Подоходното облагане ще удвои данъците на активните и образовани хора

Финансовият министър е против промяна на данъчната система

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
18:59 20.06.2020
Всеки опит за въвеждане на прогресивно подоходно облагане ще означава само едно: вие, активните и образованите хора да плащате двойно по-високи данъци, което според мен е несправедливо и демотивиращо. Това каза финансовият министър Владислав Горанов, който днес придружи премиера Бойко Борисов на партийна среща в Стара Загора. 

Според него „сегашното съотношение на облагане е най-справедливото възможно по отношение на средната класа“, предава БНР. 

Горанов увери, че въпреки кризата, отключена от коронавируса, държавата няма да свива разходите, заложени в бюджета, а що се отнася до финансовата мярка „60/40“ – тя ще продължи да действа, докато е необходима за предприятията в нужда. 

По думите му, данните за второто тримесечие ще дадат по-ясна картина за ситуацията, тъй като периодът април-юни е този с най-големите ограничения и икономически блокаж. 

Надеждата на Горанов за присъединявана на България към ERM II е това да се случи до края на годината. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: данъци | Владислав Горанов | средна класа | подоходно данъчно облагане

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини