Италиански компании са проявили интерес към България

Според Министерството на икономиката те са в секторите земеделие, енергетика и хранително-вкусовата промишленост

Снимка: МИ
16:30 07.11.2019
Италиански компании са проявили желание да регистрират свои дружества в България и да работят в земеделието,  хранително-вкусовата промишленост, енергетиката и услугите. Това съобщават от Министерството на икономика, където днес е имало среща между зам.-министърът Лилия Иванова с представители на италиански компании. Не се съобщават имената на фирмите, с които е разговаряно.

Българският зам.-министър е представил предимствата на България, както и мерките за насърчаване на инвеститорите, които страната ни предлага. „Можете да разчитате на Министерството на икономиката за пълна административна подкрепа по целия път – от първоначалния интерес до реализирането на конкретна инвестиция“, е подчертала Иванова.

По думите ѝ общите инвестиции на Италия в България за последните близо 20 години са в размер на 2.526 млрд. евро. Това нарежда страната на 4-то място по размер на преките чуждестранни инвестиции в страната ни след Холандия, Австрия и Германия.

По време на срещата Иванова е изтъкнала и обема на търговията между двете страни през последните няколко години. „За 2018 г. стокообменът между двете страни възлиза на 4.86  млрд. евро, което нарежда Италия на второ място за периода като търговски партньор на България. Износът ни е в размер на 2.433 млрд. евро“, изтъква Иванова.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: италиански компании | инвеститорски интерес

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини