Камарата на строителите в България отличи най-добрите в бранша

Над 350 гости уважиха престижното събитие, сред тях представители на властта, работодателските организации и най-големите компании

12 фирми получиха награди за добра производствена практика
12 фирми получиха награди за добра производствена практика
Снимка: Камарата на строителите
14:48 25.10.2019
Камарата на строителите в България отличи най-добрите строителни компании по време на 12-ия Годишен бал в навечерието на Празника на бранша. Общо 36 компании, сред 5275 вписани в Централния професионален регистър на строителя, бяха отличени за своите постижения в строителната практика, а домакини на тържественото връчване на наградите бяха Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и председателят на УС на КСБ инж. Илиян Терзиев.

Над 350 гости уважиха престижното събитие. Сред тях бяха вицепремиерът Мариана Николова, председателят на Парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и др.Снимка: Изпълнителният директор на КСБ Мирослав Мазнев, почетният председател Симеон Пашов и председателят на УК на КСБ Илиян Терзиев (от ляво надясно) посрещнаха над 350 гости на бляскавата церемония.

„През 2019 г. направихме много, преодоляхме предизвикателства и продължаваме напред. Доказахме, че когато сме единни и обединени, можем да определяме ясни правила в бранша“, каза председателя на УС на КСБ Илиян Терзиев. Той прогнозира растежът от тази година да се запази и през 2020 г. в сектора.

„Безспорно 2019 г. ще бъде запомнена като успешна за бранша. Голямо предизвикателство пред строителния бранш за следващата година ще са предстоящите ВиК проекти. Ще се работи по близо 800 км водопроводна мрежа, 400 км канализация, пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Златни награди в категория Строежи от високото строителство, прилежащата му инфраструктура, електронни съобщителни мрежи и съоръжения получиха „Главболгарстрой“ АД, „Обонато Билд“ ЕООД и „ЗСК Монтажи“ ООД, съответно в раздели „големи строители“, „средни строители“ и „малки строители“.
При Строежите от транспортната инфраструктура, ценните отличия получиха „Трейс Груп Холд“ АД, „Симекс“ ЕООД и „Автомагистрали София“ ЕООД.

Златните призове в трета група - строежи от енергийната инфраструктура, бяха връчени на „Дитсманн Енергоремонт Холдинг“ АД (големи строители), „ Т и Д Инженеринг“ ЕООД (средни строители) и „Протех“ АД (малки строители).

В групата на строежите от благоустройствената инфраструктура, хидротехническото строителство и опазването на околната среда златни статуетки получиха „Пайп Систем“ AД, „Мико – Д“ ООД и „КОЦЕВ и ЦВЕТАНОВ“ ООД.

КСБ връчи за първи път и три специални награди. Те отидоха при „Геострой“ АД - за "Цялостен принос в строителството", „Микс-Констръкшън“ ООД - за "Най-динамично развиваща се компания" и "Инвеститор на годината в човешкия капитал" получи „Парсек груп“ ЕООД.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Камара на строителите | Годишен бал | КСБ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини