Кметът на Перник: Бездействието на МРРБ става хронично

Перник минава на по-суров режим на водата

Снимка: btvnovinite.bg
09:03 11.12.2019
Бездействието на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) по задълбочаващата се хуманитарна криза с водата в Перник става хронично. Това мнение изрази кметът на града Станислав Владимиров в ефира на bTV тази сутрин. Думите му идват, след като вчера бе взето решение градът да премине на още по-суров воден режим. Това се случи по предложение на ресорния министър Петя Аврамова.

Владимиров обвини ведомството, че не успява да намери решение на кризата и от там продължават да повтарят, че търсят варианти. „За един месец нищо от начертаното от МРРБ не беше направено“, изтъкна кметът на Перник, казвайки още, че работната група се е събрала за втори път едва вчера.

Според разписаните оперативни мерки досега е трябвало да бъдат активизирани аварийни групи, които да спрат „безбройните течове“ на територията на общината. По думите на Владимиров за този един месец се е появила само една такава от Благоевград, която е работила един-два дни. Сред останалите оперативни дейности, които според кмета на Перник остават само на хартия, са и търсенето на нови водохващания, нови водоизточници и варианти за докарване на вода към язовир „Студена“.

А на въпроса как налагането на още по-строг режим ще помогне и какво количество вода се очаква да бъде спестено по този начин Владимиров не е получил отговор вчера. „Ние сме в скрит воден режим от година“, изтъкна още той и настоя, че има нужда от възможно най-скорошни мерки.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Перник | вода | кмет | воден режим | МРРБ | Петя Аврамова | Станислав Владимиров

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини