Коронавирусът застрашава доставките на антибиотици в цял свят

Според ЕС Китай налага неразумни мерки за овладяване на заразата

Снимка: БТА
07:48 18.02.2020

Светът може да се изправи пред недостиг на антибиотици и други лекарства, ако проблемите с доставките на фармацевтичната индустрия, провокирани от епидемията на коронавируса в Китай, не бъдат решени скоро. Това мнение е изразила европейска бизнес група на кръгла маса в Пекин във вторник сутрин, предава Reuters.

Председателят на търговската камара на Европейския съюз Йорг Вутке добави, че Пекин затруднява допълнително синхронизирането на доставките на антибиотици със задължителната карантина на всички хора, пристигащи в столицата.

В петък китайските медии разкриха, че Пекин налага 14-дневна карантина за всички пристигащи в столицата граждани, което според Вутке ще затрудни работата на технични експерти, които могат да окажат помощ. Според него мерките са неразумни и против препоръките на Световната здравна организация.

СЗО изпрати експерти, които обсъждат епидемията с китайските си колеги. На жителите на Хубей, където възникна опасната зараза, е забранено да напускат домовете си, освен в извънреден случай. По един човек от домакинство може да излиза навън на три дни, за да купува провизии. Забрана има и за ползването на частни превозни средства, като изключение се прави за доставчиците на стоки от първа необходимост.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиция | лечение | ваксина | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини