Мелинда Гейтс иска да създаде нова Силициева долина в Чикаго

Тя дарява средства за технологични хъбове из цяла Америка

Мелинда и Бил Гейтс
Мелинда и Бил Гейтс
Снимка: Twitter профил Мелинда Гейтс
17:27 28.01.2020
Мелинда Гейтс инвестира 50 милиона долара в създаването на повече технологични възможности за жените - извън обичайните центрове на ИТ индустрията, пише "Форчън".

През октомври филантропът обеща 1 милиард долара за разширяване на силата и влиянието на жените през следващото десетилетие. Във вторник Pivotal Ventures на Гейтс заяви, че 50 милиона долара от нейното дарение ще бъдат насочени към създаването на „приобщаващи технологични хъбове“ в Чикаго и други два града, които все още не са определени, през следващите пет години.

Инициативата „Равенство между половете в технологичните градове“ ще се съсредоточи върху увеличаването на процента на жените, които се дипломират с образователни степени и които биват наети и растат в кариерата на технологични работни места. Тя също така има за цел да увеличи размера на рисков капитал, инвестиран в стартъпи, с поне една основателка от женски пол. 

Pivotal Ventures отделя парите на няколко партньори, включително Break Through Tech, продължение на инициатива на Cornell Tech, която ще създаде програми за кариерно развитие за студенти в Университета на Илинойс в Чикаго и на други места; и SecondMuse, агенция, която ще координира програми за наемане на жени в технологиите и финансиране на жени предприемачи.

Pivotal Ventures  планира да избере втория от трите си града в рамките на следващата година.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: технологии | жени | Чикаго | центрове | Силициева долина | Мелинда Гейтс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини