Moody's прогнозира спад в продажбите на коли заради коронавируса

Китай отчете 19-ти пореден месец спад в продажбите на автомобили

Снимка: pexels

Бързото разпространение на коронавируса вече се отразява негативно на автомобилната индустрия по цял свят. Това показват и данните от доклада на рейтинговата агенция Moody's Investor Service, публикувани днес. 

Агенцията намали перспективите си за глобалните продажби на автомобили през 2020 г., посочвайки Китай като най-големия губещ, заради задълбочаващата се епидемия от коронавируса, пише Reuters.

В анализа се посочва, че очакванията са глобалните продажби на автомобили да паднат с 2.5% през 2020 г., в сравнение предишната прогноза за понижение с около 0.9%.

Moody запази „отрицателните“ прогнози за сектора и заяви, че очаква глобалните продажби да се възстановят скормно през 2021 г.,  с ръст от 1.5%.

В доклада се посочва, че продажбите на автомобили в Китай, най-големият пазар в света, ще паднат с 2.9% през 2020 г. от предишни оценки за ръст от 1%.

Китайската асоциация на автомобилните производители също предупреждава, че очаква значителни спадове в китайското ниво на производство и продажби на автомобили през февруари поради избухването на коронавируса.

Продажбите на автомобили през януари в Китай паднаха с 18.7% на годишна база, което бележи 19-ти пореден месец на спад.

Китайската Национална здравна комисия отчете още 406 нови инфекции в сряда, което е по-малко от данните за вчера - 508 заразени. С новата информация общият брой потвърдени случаи в континентален Китай са 78 064, а смъртните случаи нарастват с 52 до 2 715.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | автомобили | коли | продажби | коронавирус | глобални перспективи

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ