Община Сливен купува нови електробуси и тролейбуси

Общата инвестиция за превозните средства е 13.2 млн. лв., като 11 млн. лв. е по ОПОС

Снимка: Economic.bg/Архив
18:11 03.12.2019

Договор за подновяване на обществения транспорт в община Сливен подписаха кмета на общината Стефан Радев и министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщи „Фокус“.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Общият размер на инвестицията е 13.2 млн. лв. като по програмата са осигурени 11 млн. лв.

По проекта ще бъдат закупени 4 нови електрически автобуса и 6 тролейбуса с подобрена енергийна ефективност. Новите превозни средства ще заменят 11 от най-амортизирани дизелови автобуси и тролейбуси. Ще бъдат изградени и зарядни станции за електроавтобусите.

Със замяната на остарелия подвижен състав с екологичен обществен транспорт и с ремонта на контактната мрежа ще се намали количеството емисии на азотен оксид с 3.41 тона годишно и на фини прахови частици – с 0.17 тона на година. 

Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за 118 000 жители на община Сливен. Срокът за изпълнение на дейностите е 39 месеца.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: екология | Сливен | електробуси | тролейбуси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини