Panasonic продава бизнеса си с чипове на тайванската Nuvoton Tech

И още свои активи

Снимка: Pixabay
10:17 28.11.2019
Panasonic ще продаде своя губещ полупроводников бизнес на тайванската Nuvoton Technology, научи Nikkei. Така японската компания ще излезе от индустрия, в която влезе за първи път през далечната 1952 г. и която сега е изправена пред насрещни ветрове заради търговската война между САЩ и Китай.

По данни на Reuters цената на сделката е 250 млн. долара. Продажбата е част от плановете на Panasonic да намали фиксираните си разходи със 100 млрд. йени (920 млн. долара) до края на март 2022 г. чрез консолидиране на производствените мощности и основен преглед на губещите бизнеси.

Продажбата ще завърши прехода, при който Япония прехвърля на южнокорейски и тайвански играчи бизнес, при който доминираше през 80-те и 90-те години на миналия век, пише изданието.

Бизнесът на Panasonic в чипове беше сред първите 10 по продажби в света през 1990 г. Сега компанията се готви да продаде изцяло собствеността си в Panasonic Semiconductor Solutions на средно голяма тайванска компания, която снабдява производители като на HP, Dell и Microsoft.

Звеното за чипове на се занимава с разработването, производството и продажбите. Panasonic също ще се раздели с три японски съоръжения за производство на чипове, управлявани от TowerJazz Panasonic Semiconductor, съвместно предприятие с израелската Tower Semiconductor.

Японската компания работи да промени своя бизнес с чипове от април, когато обяви планове за продажба на някои операции на базирания в Киото партньор  Rohm. Освен това тя постави по-голям акцент върху автомобилните продукти, които са предназначени за управление на батериите в електрически автомобили – това е фокусът на партньорството с Tesla.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | сделка | Panasonic | чипове | Nuvoton Technology

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини