Портрет на младия Моцарт продаден за 4 млн. евро

Той датира от 1770 г.

Снимка: Christie's
11:21 28.11.2019
Портрет на Волфганг Амадеус Моцарт като тийнейджър беше продаден на аукцион за над 4 милиона евро (4.4 милиона долара) в Париж снощи.

Портретът, датиращ от 1770 г. и приписван на италианския художник Джиамбетино Синяроли, изобразява 13-годишният Моцарт, който свири на клавесин, с бяла перука и червена връхна дреха.

Той е нарисуван, докато младият композитор е на турне в Италия като част от художественото си образование, според аукционната къща зад продажбата Christie's, която първоначално беше определила ориентировъчна цена между 800 000 евро и 1,2 милиона евро, съобщава CNN.Картината е поръчана от Пиетро Луджати, главен събирач на данъци от Венеция, след концерт на орган на Моцарт във Верона.

Christie's казва, че бащата на Моцарт, Леополд, говори за картината в писмо до съпругата си ота 7 януари 1770 г., в което споменава, че тя е рисувана в две последователни сесии.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търг | аукцион | картина | Моцарт

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини