Председателят на ДХК е признал за престъпна схема с лотариите

Той е задържан и привлечен като обвиняем по делото срещу бизнесмена Васил Божков

11:51 01.02.2020
Задържан е председателят на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев и е привлечен като обвиняем по разследването срещу Васил Божков, съобщи БНТ, позовавайки се на прокуратурата. 

Повдигнати са му обвинения за извършване на длъжностни престъпления по решения на престъпна група, ръководена от Васил Божков. След като е привлечен като обвиняем той е направил пълни самопризнания. 

Според източници от акцията, самопризнанията са за престъпната схема, по която лорарийните игри на Васил Божков са заплащали по-ниски от законноопределените такси.

В Австрия по-рано днес е задържан и бизнесменът Борис Бекяров, който беше обявен за издирване заедно с Васил Божков. Той е арестуван на летището във Виена. Предстои да се поиска неговото екстрадиране у нас. Очаква се по-късно днес повече информация по задържането му. 

Предни дни на брифинг от прокуратурата заявиха, че според събрани доказателства Божков е предлагал по 10 хил. лв. подкуп на ден на служител в Държавната комисия по хазарта. Целта на подкупа е била да се покровителства бизнесът на Божков спрямо неговите конкуренти. Тогава не стана ясно кой точно е служителят. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: прокуратура | обвинение | васил божков | Александър Георгиев | самопризнания

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини