Продажбите на коли в Европа с 10-годишен рекорд през октомври

Ръстът е движен от Volkswagen, която отчита с 29% повече продажби

10:12 19.11.2019
Регистрациите на леки автомобили в Европа нарастват с 8,6% през октомври, до най-високото им ниво от 2009 г. насам, обусловени от стабилното търсене в Германия и Франция и възстановяването на търсенето на Volkswagen, която отчете ръст от 29%.

Регистрациите нарастват до 1.214 милиона автомобили в страните от Европейския съюз и Европейското споразумение за свободна търговия (EFTA), показва статистиката, публикувана от Европейската асоциация за автомобилна индустрия ACEA във вторник, съобщава Ройтерс.

Годината по-рано регистрациите отчетоха спад, тъй като производителите на автомобили се надпреварваха да сертифицират нови превозни средства, които да отговарят на световната хармонизирана процедура за тестване на леки превозни средства (WLTP).

Renault отчита 15.8% ръст, а Hyundai има има ръст на продажбите от 13.4%.

Общият ръст от 12,7% в Германия и от 8,7% във Франция помагат за преодоляване на спада от 6,7% във Великобритания, показва статистиката на ACEA.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | автомобили | коли | ръст | статистика | регистрации

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини